Най-скъпото лятно попълнение на ЦСКА Матиас Фаетон се превърна в грешник за

...
Най-скъпото лятно попълнение на ЦСКА Матиас Фаетон се превърна в грешник за
Коментари Харесай

Новата перла на ЦСКА се превърна в грешник на Голд Къп

Най-скъпото лятно попълнение на ЦСКА Матиас Фаетон се трансформира в виновник за националния тим на Гваделупа в дуела против Гватемала от третия кръг на груповата фаза на " Голд Къп ". Нападателят, за който " алените " заплатиха 2 млн. евро, пропусна дузпа в 88-ата минута и отборът му загуби с 2:3, като по този метод не съумя да стигне до директните елиминации.

Ситуацията преди последните мачове в групата беше такава, че Гваделупа се нуждаеше единствено от точка, с цел да се класира за четвъртфиналите. Отборът на селекционера Жослен Англома на два пъти повеждаше, само че Гватемала откри сили да направи поврат и да финишира преди всичко със 7 точки. Втората позиция зае Канада. " Кленовите листа " победиха с 4:2 аутсайдера Куба и събраха 5 точки, а Фаетон и компания останаха трети с 4 пункта.

Гваделупа сътвори повече положения преди почивката и справедливо поведе в 27-ата минута. Тогава Жордан Леборн комбинира с Андрю Гравилон, който откри резултата. В края на полувремето Рубио Рубин възвърне равенството с глава, засичайки съвършено центриране от левия фланг на Естебан Гарсия.

Втората част стартира с рискови офанзиви и към двете порти. В 63-ата минута съдията първо анулира гол за Гваделупа, а след това отсъди дузпа за отбора поради игра с ръка на неприятелски защитник. Зад топката застана Анж-Фреди Плюман и не сбърка - 2:1. Много скоро Рубио Рубин изравни с втори си гол, а в 76-ата минута мощен удар на Карлос Мехия изведе Гватемала напред.

Голямата драма настъпи в 88-ата минута. Гваделупа получи още една дузпа, още веднъж за игра с ръка на футболист на Гватемала в личното наказателно поле. Плюман към този момент беше сменен и с отговорността да класира тима на четвъртфиналите се нагърби Фаетон. Изпълнението на дузпата се забави поради почитател, който нахлу на терена. Фаетон избра да стреля в левия ъгъл на вратата, само че стражът на Гватемала Николас Хаген отгатна посоката и избави.

Добавеното време от 7 минути измина без Гваделупа да получи нов късмет да се добере до скъпоценното тъждество, а в последните секунди Стив Солве получи червен картон. Гватемала ще играе на четвъртфиналите на " Голд Къп " за първи път от 11 години и ще се изправи против Ямайка. Другата сигурна двойка е Съединени американски щати - Канада.

Фаетон завърши шампионата с два гола във вратата на Куба. Нападателят незабавно ще отпътува за Австрия, с цел да се причисли към лагера на ЦСКА-София в алпийската страна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР